Welke pannenkoekenpan kies ik?
Een goede pannenkoekenpan is zeker een must om in huis te hebben als je verse pannenkoeken wil bakken. Waar let je op?
Pannenkoeken kunnen gebakken worden in alle pannen. Maar een pannenkoekenpan heeft een lage rand wat heel makkelijk is om uw pannenkoek om te draaien of deze uit de pan te laten glijden.
Kookvuur
Inductie, gas, elektrisch, keramisch, … Als je op inductie kookt moet je goed nagaan of de pan hiervoor geschikt is. Vaak staat er een symbooltje aan de onderkant van de pan, als je twijfelt check zeker de verpakking of de informatie over de pan. Als je bakt op een gasvuur, elektrisch of keramisch vuur zijn eigenlijk bijna alle pannen geschikt. Tegenwoordig zijn heel veel pannen geschikt voor alle kookvuren, ook inductie. Maar toch altijd goed nakijken.
Materiaal
Er zijn pannenkoekenpannen met antiaanbaklaag en zonder antiaanbaklaag. Tegenwoordig hebben de meeste een antiaanbaklaag, deze hebben als voordeel dat je minder vetstof moet gebruiken en deze zijn makkelijk af te wassen. De pannen zonder antiaanbaklaag zijn meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer. Deze zijn zwaarder en je hebt meer vetstof nodig. Het voordeel is dat ze langer meegaan dan de pannen met antiaanbaklaag, maar je moet er wel mee leren werken.
Grootte
Pannenkoekenpannen bestaan in verschillende grootte, meestal van 20 tot 30 cm. Dat is ook iets je voor jezelf moet uitmaken wat je het liefst wil, kleine pannenkoekjes of eerder heel grote.
Prijs
De prijs is afhankelijk van het merk, de soort, de grootte en de kwaliteit van de pan. De keuze is aan u hoeveel je er aan wil uitgeven rekening houdend met de kwaliteit en de eigenschappen van de pan.